2. Trojvýstup – 12.6.2010

Trojvýstup 2010

Druhý ročník Trojvýstupu se uskutečnil 12. Června 2010, ale počasí odpovídalo spíš termínu z loňského roku a pravděpodobně trhalo historické teplotní rekordy, což se projevilo na obtížnosti.

Oproti loňsku se naše ekipa rozrostla na jedenáct členů. Sice nemohl přijít Honza Herot, který vzorně reprezentoval naši vlast na misi v Afghánistánu, ale to bylo kompenzováno stejně vzornou účastí Zbyňka Jurečky, jež vzdor všeobecnému pesimismu ohledně schopnosti ujít celou trasu bez tréninku, byl jedním z tahounů 2. ročníku (spolu s Martinem Vyvlečkou samozřejmě:). Dále se přidal i Roman Hrabec, který pochod pojal jako svatební cestu, jelikož týden před Trojvýstupem spojil svůj život s Danou, nyní již Hrabcovou. Novomanželé přibrali kamarádku Zuzku. Aby byl výčet úplný, tak se přidali ještě Magda Juračáková a Roman Keller.

Horko od časných dopoledních hodin a vyšší počet účastníků způsobil, že tempo pochodu nebylo tak rychlé jako loni. Všechny holky kromě Jany Uhlářové, již neabsolvovaly poslední výstup od hotelu Bezruč, ale to nebylo vzhledem k vražednému vedru nepochopitelné a všichni, kteří se tentokráte s Lysou utkali, zaslouží absolutorium. Šerpu (nosiče triček) opětovně dělal Marcel. Doprovodná skupina se rovněž rozrostla a čítala Terku Liberdovou, Lucku Bukovjanovou, manžele Štundovy s dětmi, manžele Kovářovy s Klárkou, Ivu Pasterňákovou a Lenku a Petru Uhlářovy. Chyběla Aneta, která byla na svatbě (host) v Novém Jičíně.

Závěrečná after-party se konala opět v extrovně ,,Pod Lípami‘‘. Zřejmě jsme již přivykli náročnosti Trojvýstupu, jelikož zábava byla značně divočejší než v roce 2009.

V rámci večera byli všichni účastníci uvědoměni, že toto datum (tj. druhá červnová sobota), bude definitivním termínem Trojvýstupu i v následujících letech.

Na Lysou jsme tentokrát vyšli třicetkrát.