3. Trojvýstup – 11.6.2011

Trojvýstup 2011

Třetí ročník Trojvýstupu, který se konal 11. Června 2011, byl již relativně masovou záležitostí. Oproti druhému, se počet účastníků více než zdvojnásobil a oproti prvnímu téměř zčtyřnásobil. Mělo to na svědomí mnoho faktorů:

  • účast početné Mališovic grupy (+ partnerky Andrea Dostalíková a Katka Sovjaková)
  • rovněž početná Štundova ekipa
  • návrat Honzy Herota z Afghánistánu
  • nábor mezi volejbalisty – Drasťa, Saki
  • přidali se i hasiči a jejich sestry – Aleš Velička se sestrou Radkou (šlo by aplikovat i na Rudu a Ivanu, ale oba jsou již uvedeni výše – viz Mališi a Štundovi)
  • účast osob, jež měly v minulém roce absenci ze společenských, resp. zdravotních důvodů – Aneta, Marťa Kudělka
  • nábor Magdy, tj. účast Jirky Kokeše

Katy, ač jeden ze zakladatelů, podlehl v posledních měsících konzumnímu způsobu života a sveřepě třetí účast odmítal, s odvoláním na aktuální tělesnou hmotnost. Marné se zdály naše snahy přimět jej k pohybu… O to větší bylo překvapení, když se v 5.55 objevil
u Rajské boudy. Možná se chtěl přesvědčit, jak dopadne Marcel, s nímž se vsadil o bečku, že trasu neujde.

Ve finále nás tedy vyráželo zdolávat nástrahy Lysé hory celkem 23. Počasí bylo tentokrát mnohem milosrdnější a dá se říci, že téměř ideální. Obloha skoro bez mráčku a teplota velmi přijatelná.

Inovací 3. ročníku bylo, že každý účastník dostal na startu balíček  ,,Pro případ ztroskotání‘‘, jelikož po zkušenostech z loňského extrémního roku nebylo možno podcenit žádný činitel, natož tak významný, jakým se může stát nedostatek energie, natožpak hlad. A pro organizátora takovéto akce, není skutečně horší vizitky, než vyhladovělí turisté válející se podél trasy, zoufale žadonící o kůrku… Nakonec se předtucha vyplnila a občerstvení zachránilo některým členům výpravy téměř holý život (např. perník poskytnutý I. Štundové uprostřed sjezdovky při posledním výstupu, zabránil totálnímu kolapsu a upadnutí do bezvědomí – bez legrace, šlo do tuhého). Taktéž by mohl vyprávět Marcel, ten může děkovat duchapřítomnosti svého anděla strážného – Magdy, že nakonec neskončil cca 1 km před posledním vrcholem. Nakonec však došel a bečku i díky ní vyhrál. Jediný kdo tentokrát poslední výšlap nedal, byl Katy, jemuž přesto patří obdiv za to, že překonal sám sebe a na třetí ročník dorazil.

Vzhledem k Marcelově účasti na hlavním výstupu převzal štafetu šerpy Jirka Izvorský, za což mu patří dík. Jeden výstup si s ním dala tradičně Terka Liberdová. V rámci doprovodu ušla přes hendikep při autonehodě zraněného kolene dva výstupy Iva Pasterňáková, a dále jednu Lysou absolvovali Petra Uhlářová, Eva, Kája a Klárka Kovářovi, Lenka Uhlářová s Martinem Kudělkou, Martin Bouška a Evelínka Štundová.

Na pravidelnou after – párty, jsme se již byli nuceni přemístit z extrovny ,,Pod Lípami‘‘, (postupem času se stala malou), do poněkud větších prostor restaurace ,,Na hřišti‘‘. Součástí večera bylo slavnostní předání zasloužené výhry Marcelovi (ten bohužel nevydržel napětí, a hned následující víkend, ji spolu s cizími lidmi zkonzumoval, čímž utrpěla jeho šerpovskými roky a nakonec i zvládnutím kompletního Trojvýstupu, pracně budovaná pověst).

Pokud jsem v roce 2010 zmínil, že večerní zábava byla značně divočejší než v roce 2009, tak věru nevím, jak charakterizovat večírek roku 2011. Radost z pochodu se dostala do té fáze, že po 40ti kilometrech s převýšením téměř 2500 metrů, kdy by normální smrtelníci ve dvě hodiny ráno dávno spali spánkem nespravedlivých, ne nevýznamná část účastníků tančí na stole a zbytek jim vřele aplauduje  (asi endorfíny…).

Kompletní trasu Trojvýstupu v roce 2011 zvládlo 22 z 23 účastníků, čímž byl opět posunut výkon z loňska, a to na 68 výstupů. Celkové převýšení činilo 2460 metrů (dle důkladného měření Martina Vyvlečky).