13. Trojvýstup na Lysou horu

12. června 2021 proběhl 13. ročník Trojvýstupu na Lysou horu.

Poprvé v historii akce se vycházelo z jiné lokality než je parkoviště u Rajské boudy, a to konkrétně od hráze přehrady Šance. V minulosti už jsme jednou z tohoto místa v rámci Trojvýstupu šlapali (druhý výstup), ale tenkrát to byla startovní premiéra. Počasí bylo tentokrát solidní, šlo se dobře a nebylo potřeba se ukrývat před deštěm.

V posledních letech nebyla atmosféra v cíli Trojvýstupu vůbec taková jako dříve. Všichni se většinou rychle rozprchli a akce vyzněla lehce do ztracena. Proto byl 13. Trojvýstup okořeněn tím, že účastníci, kteří zvládli kompletní trasu v časovém limitu, byli odměněni lístkem do tomboly. Ta se konala přímo na vrcholu, takže nikdo nemohl utéci, aspoň pokud tedy chtěl vyhrát některou z hodnotných cen:). Tu hlavní, letecký zájezd s ubytováním v Paříži, vyhráli Maja Liberdová a Jirka Lanča, kteří ji nakonec počátkem září pojali jako předsvatební cestu. Příštího Trojvýstupu už se Maruška zúčastní už jako Lančová:) I díky této novince se třináctý ročník zařadil mezi ty zdařilé, za což patří všem účastníkům dík..

Zároveň patří dík i Rudovi Mališovi, Zbyňkovi a Ivě Jurečkovým i Marťasovi Březinovi, za pomoc s přípravou a výdejem občerstvení. Taktéž dík Pavlovi Halatovi za poskytnutí pergoly k uspořádání after párty, která se tradičně náramně povedla (viz fotogalerie níže).